Om tycke och smak bör man ej tvista

Spaghetti Svedese

Fyra portioner

150 g tunna spaghetti (gärna spaghettini)
100-150 g löjrom (fast det blir gott med billigare alternativ oxå)
Crème Fraiche
1 stor knippa gräslök

Koka spaghettin enligt anvisning på paketet. Det är mycket viktigt att du kokar den ”al dente”, dvs med ett lätt tuggmotstånd kvar. Häll pastan i ett durkslag och spola den kall.

Skär eller klipp gräslöken mycket fint. Till 100 g löjrom bör det vara ca 1 dl gräslök.

Blanda försiktigt löjrommen med lika delar Crème Fraiche och gräslöken.

Lägg löjromsblandningen i en stor skål och häll över den väl avrunna pastan. Blanda om försiktigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: