Om tycke och smak bör man ej tvista

Viltsoppa

Fyra portioner

1 gul lök
1 burk kantareller eller champinjoner (200 g)
1 paket ren- eller hjortskav
2 msk vetemjöl
1 msk soja
1 tsk timjan
5 krossade enbär
1/2 dl rönnbärsgelé
2 köttbuljongtärningar
8 dl vatten
2 dl Crème Fraiche
hackad persilja

Skala och finhacka löken. Låt svampen rinna av, spar spadet. Strimla köttet. Fräs lök, svamp och skav i en gryta. Rör i mjölet. Tillsätt soja, kryddor, gelé, buljongtärningar, vatten, svampspad och Crème Fraiche. Låt soppan koka cirka fem minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: