Om tycke och smak bör man ej tvista

4 portioner

2 gula lökar
1 burk jordnötsmör
2 matskedar tomatpuré
2 tärningar kyklingbuljong
250g hackadspenat
1 klyfta vitlök
1 kyckling
½ kilo ris

  1. Stycka kycklingen och dela den i 10 bitar, hacka löken, dela vitlöken i 4 delar.
  2. Ta fram en fyraliterskastrull, häll i 3 liter vatten och koka tills det ångar med lock på. Lägg i kyklingbitarna, koka i 5 minuter med lock på, skruva ner till 5:an. Häll i löken. Se upp så det inte kokar över genom att lyfta på locket då och då eller placera den lite snett, låt det koka i 10 minuter. Lägg i jordnötsmöret med hjälp av en matsked eller liknande, skruva värmen till 4:an rör om. Lägg i tomatpuré, rör om, lägg i buljongtärningarna, rör om, kasta i vitlöken och spenaten, rör om.
  3. Vänta 5 minuter skruva ner till 3:an, rör om sakta och försiktigt så att kyklingbitarna inte blir mosade. Häll i salt och svartpeppar, vitpeppar, rör om. Smaka och testa om kycklingen är genomkokt. Det känns att det luktar gott i alla fall, (om inte) se till att det smakar gott genom att krydda rätt mängd. Skruva ner till 3:an och sen till 2:an . När kycklingen är genom kokt är det klart.
  4. Koka under tiden riset. Använd kinesiskt ris med beteckningen ”AAA”.
  5. Smakligt måltid!!!

… önskar Mamadou Diallo i Eskilstuna som skickat detta recept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: