Om tycke och smak bör man ej tvista

Frusen Hallonmousse

4 portioner

200 g frysta eller färska hallon
1 msk strösocker
2 msk Cherry Heering körsbärslikör
2 äggvitor
1 dl vispgrädde

  1. Låt de djupfrysta bären halvtina. Tag undan några fina bär till garnering.
  2. Mixa resten av bären med 1/2 msk socker och Cherry Heering.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i resten av sockret och vispa därefter ytterligare några sekunder. Rör ner hallonmoset i äggvitorna.
  4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallon- och äggviteblandningen.
  5. Häll upp moussen i chokladformar eller portionsformar och låt dem stå i frysen i ca2-3 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: