Om tycke och smak bör man ej tvista

Italiensk ostsoppa

4 portioner

1 gul lök
100 g rökt skinka
1-2 msk smör
1-2 dl pasta
6 dl grönsaksbuljong
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 dl riven lagrad ost
salt
peppar
oregano

  1. Skala och finhacka löken. Skär skinkan i små tärningar. Fräs löken i smöret. Tillsätt skinkan. Låt den fräsa med några minuter.
  2. Koka pastan i buljongen och mjölken i en kastrull enligt anvisningarna på pastapaketet.
  3. Tillsätt skinkfräset och grädden. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt osten. Soppan får inte koka mer.
  4. Smaksätt eventuellt soppan med salt, peppar och oregano.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: