Om tycke och smak bör man ej tvista

Köttgryta med ris

För fyra personer

½ kilo nötkött
4 st gula lökar
en klyfta vitlök
4 st morötter
3dl matolja
ett halvt vitkålshuvud
en burk krossade tomater
en burk majs
2 st auberginer
3 st lagom stora muggar riskorn
2 st köttbuljongtärningar

  1. Skär köttet till grytbitar, hacka löken i lagom stora bitar. Hacka därefter morötterna, vitkålen och auberginerna i stora bitar.
  2. Häll i matolja i en gryta och vänta tills det blir riktigt varmt, värmen ska vara på högsta. Lägg i köttet och rör om, stek i 5 minuter tillsammans med löken och den krossade tomaten.
  3. Häll i vatten (ca 5 muggar). Lägg i morötterna, rör om då och då låt det koka i 10 minuter. Sänk värmen till 5:an, rör om igen, stoppa i auberginen och vitkålen. Mosa buljongtärningarna och stoppa i dem, rör om. Häll i salt, vitpeppar, svartpeppar, lite piffi, vitlök, lite cayennepeppar. Sänk värmen till 4:an, rör om, börja smaka och kolla igenom ingredienserna om de börjar bli genomkokta.
  4. Ta upp allting. Låt såsen vara kvar i grytan, du kan kolla om såsen räcker till 5 muggar igen annars måste du då hälla i det som fattas.
  5. Lägg i riset i såsen och rör om. Glöm inte att värmen ska vara på 2:an eller 1:an. Rör om en stund, lägg på locket och vänta 10 minuter. Häll i majsen och de övriga ingredienserna. Rör om och låt det koka i 10 minuter ytterligare.

Nu är det klart att serveras, Smaklig måltid!!!

Receptet har jag fått av Mamadou Diallo. Tack!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: