4 portioner
4 dl couscous
4 dl hönsbuljong
4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 – 2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl apelsinjuice
3/4 dl sweet chilisås
1 hönsbuljongtärning
1 tsk japansk soya
2 dl matlagningsyoghurt
salt
- Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan i ca sex minuter.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soya och kyckling. Låt koka några minuter.
- Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt.
- Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten.
Kommentera