Om tycke och smak bör man ej tvista

4 portioner

4-6 kycklingfiléer
salt
peppar
1-2 dl färska örter (t ex persilja, dragon, gräslök …)
matfett till stekning
1 dl hönsbuljong

Sås
1 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche
1/2 dl hackad persilja
2 msk färsk och hackad dragon
salt
peppar

  1. Banka ut kycklingfiléerna, krydda och strö över örtkryddor. Rulla ihop köttet och fäst med en tandpetare.
  2. Gryn ruladerna några minuter, slå på 1 dl hönsbuljong och låt sjuda under lock 10-15 minuter. Tag upp köttet och håll det varmt.
  3. Slå i resten av buljongen till såsen. Rör ned crème fraiche, persilja och dragon. Låt såsen koka 5 minuter – lägg sedan i kycklingen och hetta upp.
  4. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och sallad.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: