Om tycke och smak bör man ej tvista

Lammnavarin Printanier

5-6 portioner

1 kg lammbringa
3 msk olja
1 msk vetemjöl
1/2 liter buljong (från tärning)
3 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 lagerblad
5 små morötter
1 liten kålrot
10 smålökar
1 paket frysta ärtor
salt
peppar

  1. Skär lammköttet i bitar som är ungefär 2 cm stora
  2. Bryn köttet i en stekpanna i oljan. Fördela köttet på två omgångar så att alla bitarna bryns runt om.
  3. Lägg det brynta köttet i en tjockbottnad gryta. Strö över 1 tsk salt, ta några tag med svartpepparkvarnen och pudra 1 msk vetemjöl över. Rör om alltsammans.
  4. I med vitlök, tomatpuré, rosmarin, lagerblad och buljong precis så mycket att det täcker köttet. Lägg på lock och koka på svag värme.
  5. Under tiden: skrapa morötterna och skär dem i små skivor. Skala och skär kålroten i små kuber. Skala löken och bryn den lätt i lite magarin.
  6. När grytan kokat i 1 timme skummar du så mycket fett du kan och lägger sedan i grönsakerna. Låt koka ytterligare 50 minuter. Då lägger du i de frysta ärtorna.
  7. När grytan kokat i 2 timmar bör den vara precis färdig.

Receptet är stulet från Carl Butlers kokbok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: