5-6 portioner
1 kg lammbringa
3 msk olja
1 msk vetemjöl
1/2 liter buljong (från tärning)
3 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk rosmarin
1 lagerblad
5 små morötter
1 liten kålrot
10 smålökar
1 paket frysta ärtor
salt
peppar
- Skär lammköttet i bitar som är ungefär 2 cm stora
- Bryn köttet i en stekpanna i oljan. Fördela köttet på två omgångar så att alla bitarna bryns runt om.
- Lägg det brynta köttet i en tjockbottnad gryta. Strö över 1 tsk salt, ta några tag med svartpepparkvarnen och pudra 1 msk vetemjöl över. Rör om alltsammans.
- I med vitlök, tomatpuré, rosmarin, lagerblad och buljong precis så mycket att det täcker köttet. Lägg på lock och koka på svag värme.
- Under tiden: skrapa morötterna och skär dem i små skivor. Skala och skär kålroten i små kuber. Skala löken och bryn den lätt i lite magarin.
- När grytan kokat i 1 timme skummar du så mycket fett du kan och lägger sedan i grönsakerna. Låt koka ytterligare 50 minuter. Då lägger du i de frysta ärtorna.
- När grytan kokat i 2 timmar bör den vara precis färdig.
Receptet är stulet från Carl Butlers kokbok.
Kommentera