Om tycke och smak bör man ej tvista

Mandelkonfekt

2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 kg florsocker
1 hg skållad mald mandel
10 bittermandlar

  1. Koka upp mjölken, ta av kastrullen. Vispa i 2 dl vetemjöl och rör om. Allt blir en tjock gröt. Detta är stommen till mandelmassan. Låt allt bli kallt! (OBS! detta är viktigt!!)
  2. Sedan blandar man i den malda mandeln och florsockret.
  3. Gör figurer eller kulor eller färga halva degen. Kavla ut den och ta den vita halvan och lägg ovanpå den färgade, skär rutor.
  4. OBS! Färdig mandelmassa behöver torka under cirka tre timmar innan den förpackas!

Receptet har jag fått av Inger Carlsson i Eskilstuna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: