Om tycke och smak bör man ej tvista

Mexikansk räkrätt

Fyra portioner

2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 krm cayennepeppar
300-400 g skalade räkor
1/2 dl outspädd apelsinjuice
1 dl vatten

Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och champinjoner i smöret. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt paprikan, chilisåsen, grädden, saltet och kryddorna. Låt det puttra i 8 – 10 minuter. Tillsätt sedan räkorna, apelsinjuicen och vattnet. Låt allt bli genomvarmt.

Receptet har jag fått av Jörgen Bengtsson i Eskilstuna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: