Om tycke och smak bör man ej tvista

Mjöd – Sima

Ca 8 liter vatten
0,5 kg farinsocker
0,5 kg strösocker
2 citroner
1 apelsin
1/4 tsk jäst
russin

  1. Vattnet kokas upp och hälls i en hink. Tillsätt sockret och låt det lösa upp.
  2. Citronerna och apelsinen skalas, skär fruktköttet i bitar. Tillsätt fruktköttet och skalet (i bitar).
  3. När mjöden svalnat till 37 grader (hudvarmt) tillsätts jästen (upplöst i lite mjöd). Låt drycken jäsa över natten. Jäsningen är klar när citronbitarna flyter upp till ytan.
  4. Några russin stoppas i rena flaskor. Sila över mjöden till falskorna genom en tygbit.
  5. De igenkorkade flaskorna ställs svalt. Efter 3 – 5 dygn är drycken klar

Detta recept har jag fått av Finska föreningen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: