Om tycke och smak bör man ej tvista

Montagnarde

Fyra portioner

600 g fläskfilé
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
4 tjocka ostskivor

Tomatsås:
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
ca 1/2 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 krm strösocker

  1. Skär köttet i ganska tjocka bitar och banka dem platta med handen. Bryn hastigt, peppra och lägg över i ugnssäker form.
  2. Hacka löken grovt och fräs den efter köttet i pannan. Tillsätt tomatkross, salt vitlök och kryddor. Koka samman 10-15 minuter utan lock tills såsen håller ihop. Smaka av med socker. (Hit kan man förbereda.)
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Häll grädden runt köttet. Dela på osten och lägg en tjock liten skiva på varje köttbit. Klicka på tomatsåsen.
  5. Gratinera ca tio minuter. Servera med potatis (klyft-), ris och/eller bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: