Fyra portioner
600 g fläskfilé
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
4 tjocka ostskivor
Tomatsås:
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater, 400 g
ca 1/2 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 krm strösocker
- Skär köttet i ganska tjocka bitar och banka dem platta med handen. Bryn hastigt, peppra och lägg över i ugnssäker form.
- Hacka löken grovt och fräs den efter köttet i pannan. Tillsätt tomatkross, salt vitlök och kryddor. Koka samman 10-15 minuter utan lock tills såsen håller ihop. Smaka av med socker. (Hit kan man förbereda.)
- Sätt ugnen på 250°.
- Häll grädden runt köttet. Dela på osten och lägg en tjock liten skiva på varje köttbit. Klicka på tomatsåsen.
- Gratinera ca tio minuter. Servera med potatis (klyft-), ris och/eller bröd.
Kommentera