Om tycke och smak bör man ej tvista

4 portioner

8 kycklinglår eller 4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 knippa salladslök
1 fänkål
2,5 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färska örter
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ädelost

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker forma.
  3. Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter och häll över grönsakerna.
  4. Lägg på kycklingen. Pensla med smör och krydda med salt och peppar.
  5. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  6. Ta ut och strö osten över kycklingen. Stek ytterligare ca 10 minuter.
  7. Servera med kokt delikatesspotatis. (Det går även bra med ris.) Garnera gärna med färska örtkryddor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: