4 portioner
8 kycklinglår eller 4 kycklingfiléer
2 paprikor
1 knippa salladslök
1 fänkål
2,5 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl färska örter
2 msk smält smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ädelost
- Sätt ugnen på 225°.
- Kärna ur och strimla paprikorna. Skär salladslöken i bitar och fänkålen i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker forma.
- Blanda grädde, fond, vitlök, grovhackade örter och häll över grönsakerna.
- Lägg på kycklingen. Pensla med smör och krydda med salt och peppar.
- Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Ta ut och strö osten över kycklingen. Stek ytterligare ca 10 minuter.
- Servera med kokt delikatesspotatis. (Det går även bra med ris.) Garnera gärna med färska örtkryddor.
Kommentera