Fyra portioner
1-2 st Vitlöksklyftor
1 st Finhackad Schalottenlök
1/2 st Finhackad grön paprika
1/2 st Finhackat äpple
Smör
1 tsk (ca) curry
2 msk vetemjöl
1 l buljong
4-5 dl Riven Arla Svecia, ca 150 g
Salt och peppar
1 tsk Basilika
2 st äggulor
1 dl vispgrädde
- Gnid in kastrullen med vitlöken.
- Fräs de hackade grönsakerna och äpplet i smör tillsammans med curry (för min del använde jag stark curry).
- Strö över mjölet. Späd med buljongen. Låt koka i 5 minuter.
- Tillsätt osten (jag använde faktiskt Wästgöta Kloster). Låt soppan bli het igen utan att för den skull koka. Smaksätt med salt och kryddor.
- Vispa samman äggulor och grädde i soppskålen. Häll den heta soppan över.
- Servera med stekta krutonger och stekt bacon.
Kommentera