Om tycke och smak bör man ej tvista

Pepparkakor

5 hg mjöl
2 hg smör
3 hg socker
1 msk kanel
1 msk sirap
1/2 msk ingefära
1/2 msk nejlikor
1/2 glas kallt vatten
1 msk bikarbonat

  1. Degen göres dagen före bakdagen!
  2. Smör, kryddor och socker kokas upp. 1/2 glas kallt vatten röres i. Mjöl blandat med bikarbonat arbetas in.

Receptet har jag fått av Inger Carlsson i Eskilstuna. Det är från slutet av 1800-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: