Två portioner
Pastakok:
2 liter vatten
1 påse saffran
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
200 g tagliatelle, gärna färsk
Avokadoröra:
1 avokado
1 msk citronsaft
1 msk solrosfrön
2 msk färsk riven parmesanost
Sås:
1 msk smör (eller margarin)
2-3 tsk stark curry
200 g kräftstjärtar, skalade
1 dl creme fraiche
3 krm salt
1 krm vitpeppar
några blad färsk basilika till garnering
- Koka upp vattnet till pastan. Häll i olivolja, salt och saffran. Lägg i pastan och koka den enligt förpackningens anvisning.
- Hacka avokadon i långsmala bitar. Blanda med citronsaft, solrosfrön och parmesanost.
- Smält smör i en stekpanna. När smöret börjar ta färg, häll i curry och fräs med en kort stund.
- Lägg i kräftstjärtarna och creme fraiche och hetta upp snabbt. Salta och peppra och ställ åt sidan.
- Häll bort vattnet från pastan.
- Servera den nykokta saffranspastan med kräftsåsen och lite av avokadoröran på toppen. Garnera med en basilikakvist.
Kommentera