Om tycke och smak bör man ej tvista

Två portioner

Pastakok:
2 liter vatten
1 påse saffran
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
200 g tagliatelle, gärna färsk

Avokadoröra:
1 avokado
1 msk citronsaft
1 msk solrosfrön
2 msk färsk riven parmesanost

Sås:
1 msk smör (eller margarin)
2-3 tsk stark curry
200 g kräftstjärtar, skalade
1 dl creme fraiche
3 krm salt
1 krm vitpeppar
några blad färsk basilika till garnering

  1. Koka upp vattnet till pastan. Häll i olivolja, salt och saffran. Lägg i pastan och koka den enligt förpackningens anvisning.
  2. Hacka avokadon i långsmala bitar. Blanda med citronsaft, solrosfrön och parmesanost.
  3. Smält smör i en stekpanna. När smöret börjar ta färg, häll i curry och fräs med en kort stund.
  4. Lägg i kräftstjärtarna och creme fraiche och hetta upp snabbt. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  5. Häll bort vattnet från pastan.
  6. Servera den nykokta saffranspastan med kräftsåsen och lite av avokadoröran på toppen. Garnera med en basilikakvist.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: