2 dl vatten
kardemummakärnor
hela nejlikor
kanel (hel)
pomeransskal
ingefära
russin
rött vin
ljus sirap
vodka (lite grann)
- Tag en kastrull på minst 2,5 liter och häll i ca 2 dl vatten.
- Lägg i 30-40 st kardemummakärnor, 20-30 st hela nejlikor, 1 bit hel kanel, 1 bit pomeransskal, 1 bit ingefära.
- Varm vattnet och kryddorna och låt stå och dra en stund. Lägg sedan i en näve russin och 15-20 skalade mandlar. Häll i två helor rött fylligt vin och värm upp. OBS! FÅR ABSOLUT INTE KOKAS – DÅ FÖRSVINNER ——!
- Söta sedan med ljus sirap.
- Spetsas med en skvätt vodka, så mycket att när glöggen värms upp så det blir lite rörelse på ytan och man håller en tändsticka ovanför brinner en liten låga på glöggen.
- Låt dra.
Ingrediensernas mängd anpassas efter tycke och smak. Drick glöggen varm ur temugg så slipper Du fylla på så ofta.
… hälsar NN på sockna.
Kommentera