Om tycke och smak bör man ej tvista

Västerbottenostpaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 krm salt
1 ägg
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning

250 g riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde
4 äggulor
salt
peppar

  1. Gör pajdegen genom att hacka ihop smör med mjöl. Tillsätt iskallt vatten och arbeta till en smidig deg. Låt vila kallt i minst en timme.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Stöd kanterna på formen med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ugn i 200 grader på nedersta falsen i 10-15 minuter.
  3. Smält Västerbottenosten med grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa i äggulorna en i sänder, smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll pajskalet med osten och grädda i ugn i 200 grader 20 minuter eller tills fyllningen fått vacker färg och stelnat.

Receptet hittat i tidningen Dagens Arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: