Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 krm salt
1 ägg
2-3 msk iskallt vatten
Fyllning
250 g riven Västerbottenost
2 dl vispgrädde
4 äggulor
salt
peppar
- Gör pajdegen genom att hacka ihop smör med mjöl. Tillsätt iskallt vatten och arbeta till en smidig deg. Låt vila kallt i minst en timme.
- Kavla ut degen och klä en pajform. Stöd kanterna på formen med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i ugn i 200 grader på nedersta falsen i 10-15 minuter.
- Smält Västerbottenosten med grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa i äggulorna en i sänder, smaka av med salt och peppar.
- Fyll pajskalet med osten och grädda i ugn i 200 grader 20 minuter eller tills fyllningen fått vacker färg och stelnat.
Receptet hittat i tidningen Dagens Arbete.
Kommentera