4 portioner
400 g lamm-, kalv- eller nötfärs
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 mild chilifrukt, urkärnad, finhackad
1 tsk chilipulver
1 ägg
3-5 krm salt
1 msk olivolja
Tomat- och paprikasalsa:
3 paprikor, i strimlor
1-2 milda chili, urkärnade, i strimlor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk hela tomater (400 g), gärna körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 krm mald spiskummin
2-3 krm salt
1 svartpeppar
Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 15 minuter.
Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna, 4 -5 minuter.
Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter. Servera med ris och gärna bröd.
Kommentera