Om tycke och smak bör man ej tvista

4 portioner

400 g lamm-, kalv- eller nötfärs
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 mild chilifrukt, urkärnad, finhackad
1 tsk chilipulver
1 ägg
3-5 krm salt
1 msk olivolja

Tomat- och paprikasalsa:
3 paprikor, i strimlor
1-2 milda chili, urkärnade, i strimlor
2 vitlöksklyftor, hackade
1 burk hela tomater (400 g), gärna körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 krm mald spiskummin
2-3 krm salt
1 svartpeppar

Börja med salsan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 15 minuter.

Blanda färs, vitlök, chili, chilipulver, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda bullar. Stek dem i oljan i omgångar i en stor stekpanna, 4 -5 minuter.

Häll salsan över köttbullarna och sjud ca 5 minuter. Servera med ris och gärna bröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: