Om tycke och smak bör man ej tvista

Detta recept tipsade mina föräldrar mig om. De hävdar med viss bestämdhet att det var väldigt gott. Så håll till godo!

4 portioner

500 g kycklingbröstfilé
1/2 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 röda chilifrukter
1 msk kummin
1 lime, saften
2 msk + 1 msk olivolja
500 g småpotatis
2 rödlökar
2 röda paprikor
1 gul paprika
salt och nymald peppar

Till servering:

1 lime
1 dl mezeyoghurt
flingsalt

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt.
  2. Finhacka koriandern. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka ena chilin. Blanda med kummin, limejuice och olja. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.
  3. Dela potatisen och blanda den med olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 15 min.
  4. Förbered grönsakerna under tiden. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan och den andra chilin i avlånga bitar.
  5. Blanda lök och paprika med ugnspotatisen och rosta tillsammans ca 10 min. Tillsätt 3 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock eller aluminiumfolie 3-5 min. (Kycklingfiléerna är färdiga vid ca 70 grader innertemperatur, köttsaften ska vara klar – ej rosa. Kontrollera gärna temperaturen med stektermometer.)
  7. Lägg kycklingen och grönsakerna på ett serveringsfat. Garnera med korianderblad. Servera med limeskivor och yoghurt.

Receptet är taget ur tidningen Lagalätt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: