Detta recept tipsade mina föräldrar mig om. De hävdar med viss bestämdhet att det var väldigt gott. Så håll till godo!
4 portioner
500 g kycklingbröstfilé
1/2 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
2 röda chilifrukter
1 msk kummin
1 lime, saften
2 msk + 1 msk olivolja
500 g småpotatis
2 rödlökar
2 röda paprikor
1 gul paprika
salt och nymald peppar
Till servering:
1 lime
1 dl mezeyoghurt
flingsalt
- Sätt ugnen på 250 grader. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt.
- Finhacka koriandern. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka ena chilin. Blanda med kummin, limejuice och olja. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.
- Dela potatisen och blanda den med olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 15 min.
- Förbered grönsakerna under tiden. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan och den andra chilin i avlånga bitar.
- Blanda lök och paprika med ugnspotatisen och rosta tillsammans ca 10 min. Tillsätt 3 krm salt och 1 krm peppar.
- Stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock eller aluminiumfolie 3-5 min. (Kycklingfiléerna är färdiga vid ca 70 grader innertemperatur, köttsaften ska vara klar – ej rosa. Kontrollera gärna temperaturen med stektermometer.)
- Lägg kycklingen och grönsakerna på ett serveringsfat. Garnera med korianderblad. Servera med limeskivor och yoghurt.
Receptet är taget ur tidningen Lagalätt.
Kommentera