Om tycke och smak bör man ej tvista

Old Guardian

… är ett öl av typen ”Barley wine style ale” som det står på etiketten. Det är bryggt av Stone Brewing Co i Escondido, San Diego Co i Kalifornien. Det är ett högeligen alkoholstarkt öl om 11,1 %. Bryggeriet presenterar drycken på följande oblyga sätt:

Allow us to present you with the Stone Old Guardian Barley Wine, in all its unadulterated glory. Known colloquially as ”OG”, this is the OG OG. The über malty, super hoppy mega beer that you know and love (and apparently depend on for your sanity and continued wellbeing) is here. We’re glad to tell you without the slightest modicum of modesty: it’s delicious. And if you’re of the type that’s patient enough to squirrel bottles away, know that this behemoth is poised to continue evolving with age.

Detta är egentligen en dryck man borde tillsammans med någon annan, det är nämligen en stor flaska. Men då jag är själv i hemmet får det bli två glas. ”It’s a dirty job but someone’s gotta do it!”

Drycken är till färgen grumligt orange med ett ”smutsigt” vitt skum. Det doftar söt frukt (citruston) och av godis. Smaken är något fruktig med en påtaglig beska som snabbt tar överhanden. Synd att jag inte köpte en flaska till. Jag tror att den skulle må bra av en tids lagring.

Jag tycker om att dricka barley wine och jag uppskattar att den är mer söt i smaken. Denna är inte riktigt i min smak. Det känns som om man gått på med litet för mycket humlebeska. Det är, förstås, inget dåligt öl.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: