Om tycke och smak bör man ej tvista

Fem portioner

800 g kycklingkött, i mindre bitar
2 msk olja
100 g halverade champinjoner
1 msk ketchup
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar relish
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
0,5 citron, pressad saft
15 körsbärtomater
1 dl hackad färsk koriander

Tabbouleh:

3 dl grov bulgur
6 dl vatten
1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl fint skuren bladpersilja
1 dl hackad färsk mynta
2 tärnade tomater
3 fint strimlade salladslökar

Dressing:

0,5 st citron, pressad saft
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

  1. Stek kycklingen gyllene runtom i olja, cirka tre minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman cirka tre minuter.
  2. Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander. Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda med persilja, mynta, tomat och salladslök.
  3. Rör ihop citron, olja, salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: