Fem portioner
800 g kycklingkött, i mindre bitar
2 msk olja
100 g halverade champinjoner
1 msk ketchup
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk ajvar relish
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
0,5 citron, pressad saft
15 körsbärtomater
1 dl hackad färsk koriander
Tabbouleh:
3 dl grov bulgur
6 dl vatten
1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl fint skuren bladpersilja
1 dl hackad färsk mynta
2 tärnade tomater
3 fint strimlade salladslökar
Dressing:
0,5 st citron, pressad saft
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
- Stek kycklingen gyllene runtom i olja, cirka tre minuter. Lägg i champinjonerna och låt steka ett par minuter. Tillsätt ketchup, fransk senap, vitlök, ajvar relish, salt och peppar. Låt koka samman cirka tre minuter.
- Tillsätt citron och tomater och koka ett par minuter till. Toppa med koriander. Koka bulgurn i vatten och grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Blanda med persilja, mynta, tomat och salladslök.
- Rör ihop citron, olja, salt och peppar till en dressing och blanda med bulgurn.
Kommentera