Om tycke och smak bör man ej tvista

Slussvaktaren

Idag hedrade jag Köpings kommun med min närvaro genom ett besök å IF Metall Västra Mälardalens chateau Solmyra (någon mil från Kolsva). På hemvägen gjorde jag en avstickare till centralortens Systembolag för att därstädes inhandla några av Strömsholms Brygghus ädla brygder. En av de som fick plats i plastpåsen var Slussvaktaren. Bryggeriet beskriver sin dryck på följande sätt:

Slussvaktaren (4,5 %) är en ljus ale där vi har V R Ä K T i humle. Resultatet är en lätt, mycket humlearomatisk öl lämpad som t. ex. törstsläckare efter en dust med gräsklipparen. Eftersom den är relativt alkoholsvag är den även lämplig som ”umgängesöl” där man kan dricka flera stycken utan att tappa omdömet. Vi tycker att den här fyller samma funktion som en ”stor stark” men med mycket mer smak.

Ölet är ljust gyllene med ett vitt skum ovanpå. Det doftar maltigt och man känner citrustoner från humlen. Smaken är lätt och påtagligt besk som dock försvinner ganska snabbt. Jag kan hålla med bryggeriet om att den har viss hinkabilitet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: