Om tycke och smak bör man ej tvista

Basilikalax

Min syster bjöd på påskmiddag idag. Vi bjöds på denna goda rätt:

1 laxsida på ca 1,5 kg
salt och nymald peppar

Basilikasmör:
75 g mjukt smör
3 vitlöksklyftor
salt
1 kruka basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxsidan skinnfri och ta bort eventuella ben. Lägg laxsidan i en ugnssäker form eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Salta och peppra fisken. Mixa basilikasmöret. Smaka av!

Skär många, 3 cm långa snitt i fisken. Fyll snitten med basilikasmöret. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, tills laxen är genomstekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: