Om tycke och smak bör man ej tvista

Jordgubbspaj

8 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:
1 liter jordgubbar
0,5 msk potatismjöl
2 msk socker

  1. Rör ihop ingredienserna  till pajdegen. Tryck ut den med en sked i en pajform.
  2. Bred ut jordgubbarna på pajdegen, dela stora jordgubbar. Blanda potatismjöl och socker och strö över.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen (225°) i ca 25 minuter.
  4. Till pajen serverade jag vaniljglass. Jag hade dessutom tänkt klippa över citronmeliss på pajen, men …
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: