Om tycke och smak bör man ej tvista

Single Malt

Detta är ett öl från gårdsbryggeriet Stockeboda på Österlen. Det är inköpt på Systembolaget i Simrishamn i början av denna vecka. Jag har hört talas om detta bryggeri förut, men detta blir första gången jag kan smaka någon av deras produkter. Detta öl håller en alkoholstyrka om 4,8 volymprocent. Bryggeriet beskriver sin dryck på följande sätt:

”Hantverksbryggd single malt & hop Innehåller maris otter pale kornmalt, humlesorten motueka, jäst och vatten. Inga tillsatser, helt naturligt. Ölen är ett resultat av det bästa vi hittat från tre länder i tre världsdelar. Malt från England, humle från Nya Zeeland och utvald alejäst från USA. Dessa tre ingredienser i kombination med det kalkrika vattnet på Stockeboda Gårdsbryggeri har givit ett lyckat resultat. Detta urval har lett till ett öl som man lätt fäster sig vid. Ett läskande öl som bjuder på en riktig angenäm smakupplevelse. Passar dig som ställer lite högre krav på din öl.”

Drycken är ljust ljust gul vid upphällningen och har ett stort klart vitt skum. Drycken är till synes ofiltrerad och därav något grumlig. Ölet har en något fruktig och maltig doft. Det smakar maltigt och något beskt av ölet. En del av beskan kommer krypande efter hand men tonar sedan bort. Det synes mig ett ganska lättdrucket öl som passar som törstsläckare efter ett hårt slit i solens sken.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: