Min bror bjöd idag på denna rätt. Receptet är för fyra portioner.
600 g fläskkarre i skivor
2,5 msk sweet chilisås
2 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta
125 g salladskål
en halv kruka koriander
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk socker
350 g cantaloupmelon
400 g färsk ananas
1 tsk honung
500 g vitkål
en halv röd chili
1 dl saltade, rostade jordnötter
salt och peppar
1. Marinera fläskkarre i sweet chilisås, neutral olja, pressad vitlök, 2 krm peppar.
2. Finhacka en halv salladslök och grovhackad koriander. Blanda med 3 msk olivolja, vinäger, socker, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål.
3. Skär melon i klyftor och ananas i bitar. Blanda frukten och honung i en skål. Grilla frukterna ca 1 minut/sida.
4. Strimla vitkål och skär resten av salladslöken i bitar. Stek kålen och löken i 1 msk olivolja i 5 minuter. Krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Finhacka chili och blanda med grönsakerna, frukten och nötterna på ett fat. Droppa över dressingen.
6. Grilla den marinerade karrén och servera till salladen.
Källa: Sydsvenskan
Kommentera