Om tycke och smak bör man ej tvista

IPA

Så här sista kvällen på Österlen sitter jag på uteplatsen. Det är inte jättevarmt i luften trots att solen skiner och himlen är blå. Det känns dock som om det är dags att avsmaka den tredje brygden från Stockeboda Gårdsbryggeri här på Österlen. Denna gång är det en IPA om 6,5 % alkoholstyrka. Bryggeriet beskriver denna öl på följande vis på sin hemsida:

”Vår egen Indian Pale Ale med en doft av choklad, brända mandlar och nykokt knäck, med mjuka blommiga humletoner. I smaken hittar man toner av fudge, brullé karamell som harmoniserar med den blommiga fruktigheten från humlen. Drick och njut av denna öl i goda vänners lag och varför inte till en god chokladbit. För den som vågar passar IPAn otroligt bra till fisk.”

Drycken är rostbrun till färgen med ett fint, ganska hårt, vitt skum ovanpå. Den doftar något blommigt. Smaken är något besk men i minsta laget för min del. Det är möjligt att de smaktoner som bryggeriet beskriver där. Jag känner de dock inte. Ölet har ganska liten kropp. Jag måste säga att jag är något besviken. Jag hade hoppats på mer av en IPA.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: