Om tycke och smak bör man ej tvista

4 portioner

12 pilgrimsmusslor (jag hade 8 st.)
0,5 dl rapsolja, till stekning på grillen

Marinad

1 urkärnad och finhackad chili
2 finhackade vitlöksklyftor
0,5 citron, rivet skal och pressad saft
2 msk rapsolja

2 lime, i klyftor

Blanda marinaden i en skål och lägg ner pilgrimsmusslorna i marinaden. Värm olja i en aluminiumform på grillen och häll i musslorna. Fräs dem på grillen på hög värme cirka två minuter på var sida. Ät dem direkt ur formen med tandpetare (eller kniv och gaffel). Pressa gärna lite lime över.

Tack Coop för receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: