Om tycke och smak bör man ej tvista

Koldskål

4 portioner

4 äggulor
2 dl socker
2 dl crème fraiche
1 liter mjölk
1 msk vaniljsocker
1 citron, pressad saft

Eftersom en av mina gäster var laktosintolerant använde jag laktosfria produkter vilket fungerade alldeles utmärkt!

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner crème fraiche. Tillsätt mjölken under konstant omrörning. Tillsätt vaniljsocker och pressad citronsaft.
  2. Ställ kallt i kylskåp i cirka en timme fram till servering. Rör om några gånger under tiden så att sockret löses upp.
  3. Servera i höga glas med sugrör tillsammans med små finskorpor eller mandelbiskvier. Jag serverade med en god choklad bruten i småbitar.

Tack Coop för receptet!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: