Om tycke och smak bör man ej tvista

Saffranslax

4 portioner

1 msk olivolja
1 urkärnad klyftad paprika
1 strimlad gul lök
1 pkt saffran
2 dl grädde
1 tsk ättika
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
600 g lax i stora kuber

  1. Hetta upp olja i en rymlig panna. Bryn paprika, lök och saffran 2-3 minuter. Tillsätt grädde och ättika.
  2. Salta och peppra laxen och lägg ner den i såsen. Koka 5 minuter. Dra åt sidan och låt stå under lock ytterligare 5 minuter.
  3. Servera med, till exempel, danskt rågbröd (vilket jag gjorde).

Tack MedMera för receptet!

Kommentarer till: "Saffranslax" (2)

  1. Rolf och GunJohansson sa:

    Vi blev bjudna på denna rätt på Görans glöggparty. Det smakade verkligen mycket gott Gun och Rolf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: