Om tycke och smak bör man ej tvista

Under gårdagen reste jag från värmen i Egypten till kylan i Sverige. Det var på många sätt en rejäl omställning man drabbas av, från ett liv i sus och dus tillbaka till grottekvarnen. Fördelen med att resa utanför EU:s gränser är ju möjligheten att införskaffa ädla drycker till förmånliga priser. Eftersom jag reste som charter ges man ju chansen att beställa sina varor i förväg. Jag utnyttjade denna möjlighet och valde då denna dryck som jag till min glädje hittade liggandes på ”min” flygstol. Så här innan jag på riktigt återgår till det vanliga livet känns det inte mer än riktigt att avsmaka drycken. Destilleriet säger på flaskans förpackning att …

This 12 Year Old Aberlour has been exclusively matured in specially selected Oloroso Sherry Casks fron Jerez in Andalucia. The result is an exceptionally complex and well-balanced Single Malt with a warm and spicy character.

Det väcker förstås nyfikenhet och lust att, denna kyliga afton, avsmaka drycken.

Whiskyn är fint gyllene till färgen såsom en ljus sherry. Doften är tungt fruktig och påverkad av sherryn. Smaken är varmt fruktig och mild utan vassa kanter. Det är en trevlig whisky att dricka. Jag är nu säker på att jag styrkt efter semester och vällevnad nu kan återgå till arbetet med återfunna krafter.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: