Om tycke och smak bör man ej tvista

Idag besökte vi det belgiska bryggeriet Het Anker i Mechelen. Vi fick under besöket möjlighet att prova flera av deras produkter;

Manobrusser:
Ölet är ljust gyllene till färgen med tjockt vitt skum ovanpå. Drycken doftar något fruktigt. Det är ett friskt och lättdrucket öl. Det har liten beska och har hög hinkabilitet. Det finns en svag ton av skumbanan.

Hopsinjoor:
Drycken är grumligt gyllene till färgen med ett vitt skum. Det doftar friskt och fruktigt av ölen. Det smakar mer beskt av detta öl. Smaken hänger kvar längre i gommen. Ölen påminner i stilen om en Duvel.

Efter denna introduktion av deras öl vankades det en trerätters måltid.

Lucifer:
Till den första rätten serverades detta öl. Drycken är ljust gyllene och något grumligt. Ovanpå ligger ett vitt skum. Det doftar något svagt fruktigt av drycken. Smaken är bild med liten beska. Den fungerar utmärkt till den grönsakssoppa vi serverades.

Gouden Carolus tripel:
Till fiskrätten (svärdfisk) serverades denna öl. Den är mer grumligt orange till färgen. Skummet är rent vitt. Det doftar friskt av skumbanan. Smaken är ganska fyllig med fruktiga toner med efterföljande beska. Ölet är ganska alkoholstarkt (9 %). Öl och fisk passade bra ihop.

Gouden Carolus Classic:
Till desserten (chokladmousse) serverades denna öl. Drycken är bärnstensfärgad med ett ljust brunt skum. Doften är frisk och fruktig. Smaken är frisk med någon karamellig ton och en efterkommande beska.

Efter måltiden intog jag en ”Gouden Carolus Ambrio”. Ölet är ljust bärnstensfärgat med ett ganska vitt skum. Det doftar svagt av skumbanan och av frukt. Smaken är frisk och fruktig med en ton av beska som kommer efter en stund.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: