Om tycke och smak bör man ej tvista

El Diablo

… är ett öl från bryggeriet ”Stronzo brewing Co” och finns i Kødbyen i Köpenhamn. Det är första gången jag dricker något från detta bryggeri. Etiketten tyder på en viss kaxighet och sticker ut. Det öl jag är till att dricka är en ”belgian ale” om 7 % alkoholstyrka. På ratebeer beskrivs ölet på följande vis (danska):

Det er sjældent at vi lader os diktere af traditioner og regler, men lige netop denne øltype er så fantastisk lækker, at vi absolut intet har imod at lave en fuldstændig traditionel fortolkning. Sådan næsten da. Vi har brugt 3 forskellige gærstammer i et forsøg på at kombinere den frugtige smag og aroma fra Chimay gæren, phenolerne fra Rochefort gæren og de krydrede og frugtige indslag fra Saison gæren. Resultatet er en frisk belgisk ale med en kompleks aroma og balanceret smag.

Ölet är svagt gyllene till färgen med ett tjockt vitt skum ovanpå. Drycken är något grumlig. Doften är verkligen friskt fruktig. Smaken är något karamellig och fruktig med en balanserad beska. Jag måste säga att det är ett riktigt trevligt öl detta. Det är inte på något sätt ett konstigt öl att dricka. Det känns som en bra introduktion till belgisk öl.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: