Om tycke och smak bör man ej tvista

Ölprovning på Ölkultur

Fredag den 5 november var vi några som fick testa ett antal öl för eventuell kommande försäljning i puben. De öl vi provade var följande:

Wheat beer från Blue Star.

Detta är ett veteöl som är bryggt i San Antonio, Texas, av bryggeriet Blue Star. Man har en bryggeripub där man kan ta del av företagets produkter. Deras veteöl var dock en ordentlig besvikelse. Ölet hade en väldigt liten doft. Smaken var ordentligt tunn och vattnig. Denna kom inte upp på listan.

South Pacific Pale Ale

… kommer från Sigtuna Brygghus och har en alkoholhalt om 5,4 %. Denna öl hade en fruktig, något syrlig doft och en fin gul färg. Den hade en väl balanserad beska som hängde kvar i gommen. Det var ett trevligt öl med tämligen hög hinkabilitet.

Johannes ”Blond Gents Stadsbier

… är ett belgiskt öl bryggt av De Graal. Ölet är av typen blond och var hämtat till puben av en av föreningens medlemmar. Drycken hade en fruktig fenolisk doft. Den hade en len smak med en trevlig dold beska. Detta var en väldigt bra blond och var kvällens trevliga överraskning. Den skulle passa väl in i vårt sortiment om vi kan hitta någon importör.

Cascade Single Hop IPA

… är bryggt av det danska bryggeriet Mikkeller. Detta öl har en fruktig, nästan C-vitaminrik doft. Smaken var len och fruktig med en återhållen beska som kommer eftersläntrande. Det hade ingen större fyllighet. Ett kompetent öl utan större överraskningar.

Nelson Sauvin Single Hop IPA

… kommer även det från Mikkeller. Detta öl hade en väldigt trevlig blommig och fruktig doft. Det kändes nästan som om det var svarta vinbär i doften. Den hade en riktigt härlig smak med bra beska. En härlig törstsläckare! Detta öl sattes upp på ”prospects-listan”.

Dead Guy Ale

… är ett öl från det amerikanska bryggeriet Rogue. Stilen är, enligt bryggeriet, av tysk maibock. Ölet hade en fin gyllene färg och hade en blommig och fruktig doft. Smaken var härligt fruktig med en smygande, väl kamouflerad, efterbeska. Vi var överens i provningsgänget att sätta upp detta öl på vår lista.

India Pale Ale

… är ett öl från Odell Brewing Co. Bryggeriet finns i Fort Collins, Colorado. Deras version av en engelsk IPA var trevlig. Ölet hade en väldigt fruktig doft. Det var nästan som att stoppa ned näsan i ett fruktfat. Dock blev besvikelsen stor när jag smakade av drycken. Den hade en liten fyllighet med en något smygande beska. Det kändes som om detta öl sålde mer än det kunde leverera. Dock är det ett bra öl, om än inte kvällens bästa.

Annons

Kommentarer till: "Ölprovning på Ölkultur" (2)

  1. Hej. Det var en ganska trevlig provning även om den gick i rekordfart. Men efter som jag är en sådan otrolig besserwisser ska jag rätta dig lite. Veteölet vi drack är bryggt av North Coast brewing. http://www.ratebeer.com/beer/north-coast-blue-star/678/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: