Om tycke och smak bör man ej tvista

Lemon Meringue Pie

4 portioner

Pajskal:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Citronkräm:
1,5 dl socker
2,5 dl vatten
2 msk vetemjöl
3 äggulor
1 msk smör eller margarin
Rivet skal av två citroner
4-5 msk pressad citronsaft

Maräng:
3 äggvitor
6 msk socker

  1. Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda allt till en smidig deg. Låt den vila kallt en stund.
  2. Kavla ut degen till en stor rund kaka. Tryck ner degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och forma till kanterna så att de blir vågiga. Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i 200º ca 20 minuter. Låt pajskalet kallna.
  3. Blanda alla ingredienserna till citronkrämen i en rostfri kastrull. Låt allt koka upp under ständig omrörning. Häll den varma krämen i pajskalet.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret. Bred marängen över pajen. Grädda i 150º ca tio minuter till marängen fått vacker färg.

Lämna en kommentar