Fyra portioner
1 kyckling, cirka 1,2 kg
Smör
1/2-1 röd pepparfrukt eller 1-2 tsk sambal oelak
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 mango
Dela kycklingen i åtta bitar. Bryn delarna i smör i en stekpanna. Flytta sedan över bitarna i en gryta. Kärna ur, hacka och lägg pepparfrukten (eller sambal oelak) i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i cirka 15 minuter.
Strimla purjolöken grovt. Rör i purjolöken, crème fraiche och mango chutney. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter.
Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Skär i bitar och rör ner i grytan.
Servera med ris, frästa grönsaker och mango chutney.
Kommentera