Om tycke och smak bör man ej tvista

Mangokyckling

Fyra portioner

1 kyckling, cirka 1,2 kg
Smör
1/2-1 röd pepparfrukt eller 1-2 tsk sambal oelak
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
1 mango

Dela kycklingen i åtta bitar. Bryn delarna i smör i en stekpanna. Flytta sedan över bitarna i en gryta. Kärna ur, hacka och lägg pepparfrukten (eller sambal oelak) i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i cirka 15 minuter.

Strimla purjolöken grovt. Rör i purjolöken, crème fraiche och mango chutney. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter.

Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Skär i bitar och rör ner i grytan.

Servera med ris, frästa grönsaker och mango chutney.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: