6 – 8 personer
1 stor kyckling (jag använde bara filéer)
5 msk olja eller stekflott
700 g rökt korv i skivor (jag strimlade)
6 msk mjöl
2 stora, fint hackade lökar
1 paprika, hackad
2,5 dl hackad selleri
3 klyftor vitlök, finhackade
2,5 l hönsbuljong
1/2 tsk timjan
3 lagerblad
1/2 krm finmald kryddnejlika
1/2 krm finmald kryddpeppar
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk basilika
salt
peppar
1,25 dl finskuren salladslök eller purjolök
- Bryn kycklingdelarna väl i oljan. Stek därefter korven 4 eller 5 minuter. Tag ur kycklingdelarna och korven och ställ åt sidan. Rör ned mjölet i oljan som är kvar i grytan och bryn sakta tills det får en vacker brun färg.
- Sätt nu till lök, paprika och selleri och fräs (sautera) tills grönsakerna är mjuka. Blanda i kycklingbuljong, vitlök, timjan, lagerblad, kryddnejlika, kryddpeppar, cayenne och basilika. Krydda försiktigt med salt och svartpeppar. Låt blandningen sjuda sakta – åtminstone 40 minuter.
- Lägg sedan i kyckling och korv. Koka tills kycklingen är genomstekt men inte torr.
- Tag grytan av värmen och rör i salladslöken. Låt vila 10-15 minuter.
- Servera med ris.
Kommentera