Om tycke och smak bör man ej tvista

Chicken sausage Gumbo

6 – 8 personer

1 stor kyckling (jag använde bara filéer)
5 msk olja eller stekflott
700 g rökt korv i skivor (jag strimlade)
6 msk mjöl
2 stora, fint hackade lökar
1 paprika, hackad
2,5 dl hackad selleri
3 klyftor vitlök, finhackade
2,5 l hönsbuljong
1/2 tsk timjan
3 lagerblad
1/2 krm finmald kryddnejlika
1/2 krm finmald kryddpeppar
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk basilika
salt
peppar
1,25 dl finskuren salladslök eller purjolök

  1. Bryn kycklingdelarna väl i oljan. Stek därefter korven 4 eller 5 minuter. Tag ur kycklingdelarna och korven och ställ åt sidan. Rör ned mjölet i oljan som är kvar i grytan och bryn sakta tills det får en vacker brun färg.
  2. Sätt nu till lök, paprika och selleri och fräs (sautera) tills grönsakerna är mjuka. Blanda i kycklingbuljong, vitlök, timjan, lagerblad, kryddnejlika, kryddpeppar, cayenne och basilika. Krydda  försiktigt med salt och svartpeppar. Låt blandningen sjuda sakta – åtminstone 40 minuter.
  3. Lägg sedan i kyckling och korv. Koka tills kycklingen är genomstekt men inte torr.
  4. Tag grytan av värmen och rör i salladslöken. Låt vila 10-15 minuter.
  5. Servera med ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: