Om tycke och smak bör man ej tvista

Detta behövs

2 liter jordgubbar
2 msk florsocker
Strimlat skal från två apelsiner
apelsiner
Saften från två apelsiner
3 cl Grand Marnier
1,5 msk grönpeppar från burk

  1. Rensa jordgubbarna och dela de största så att alla gubbar blir ungefär lika stora. Pudra över florsocker i omgångar och vänd runt med en träslev.
  2. Skär försiktigt av det yttersta skalet på apelsinerna och strimla mycket fint (inget vitt får komma med). Vänd ner i jordgubbarna tillsammans med Grand Marnier. Rör så att alla jordgubbar blir fuktade.
  3. Hacka grönpepparen grovt och vänd till sist ner hacket bland jordgubbarna. Ställ i kylen att marinera ett par timmar. Servera iskalla (gärna tillsammans med en eller ett par klickar god vaniljglass).

Receptet hittat i tidningen Dagens Arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: