4 portioner
200 g kycklingfilé
10 dl hönsbuljong
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 msk smör
250 g broccoli
2 dl grädde
100 g ädelost
salt och peppar
2 msk hackad persilja
- Koka kycklingköttet i lite av hönsbuljongen i 15 minuter. Låt köttet svalna och skär det i små bitar.
- Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Skölj och strimla purjolöken. Skär av broccolibuketterna och skär stjälkarna i små bitar.
- Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt vitlök, purjolök och broccolibitar och fräs under omrörning ett par minuter. Häll på buljong och koka grönsakerna mjuka, ca 10 minuter.
- Häll soppan i mixer eller matberedare och kör den till en slät blandning. Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp den med grädde. Lägg i ost och broccolibuketter och sjud soppan ett par minuter. Lägg i kycklingköttet och smaka av med salt och peppar. Rör i hackad persilja.
Receptet kommer från Anna-Lena Fröberg på IF Metalls förbundskontor i Stockholm.
Kommentera