Om tycke och smak bör man ej tvista

Paprikakyckling

4 portioner

4 kycklingfiléer, tinade
salt och peppar
matfett till stekning

Paprikasås
1 gul lök
1 röd och en gul paprika
2-3 skivor rökt sidfläsk, tärnat
olja till stekning
1 tsk paprikapulver
Sambal Oelak
Tabasco
1 hönsbuljongtärning, smulad
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl vitt matlagningsvin
ev Maizena till redning

  1. Fräs lök, paprika och fläsk i lite olja i en traktörpanna. Tillsätt paprikapulver, Sambal Oelak, Tabasco, buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt småkoka ca 10 minuter.
  2. Bryn under tiden kycklingfiléerna. Salta och peppra och lägg över dem i paprikasåsen. Låt koka under lock ca 15 minuter. Red eventuellt av såsen med Maizena.
  3. Servera med ris och kanske kokt färsk lök.

Inspirerat av KF Provkök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: