4 portioner
4 kycklingfiléer, tinade
salt och peppar
matfett till stekning
Paprikasås
1 gul lök
1 röd och en gul paprika
2-3 skivor rökt sidfläsk, tärnat
olja till stekning
1 tsk paprikapulver
Sambal Oelak
Tabasco
1 hönsbuljongtärning, smulad
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl vitt matlagningsvin
ev Maizena till redning
- Fräs lök, paprika och fläsk i lite olja i en traktörpanna. Tillsätt paprikapulver, Sambal Oelak, Tabasco, buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt småkoka ca 10 minuter.
- Bryn under tiden kycklingfiléerna. Salta och peppra och lägg över dem i paprikasåsen. Låt koka under lock ca 15 minuter. Red eventuellt av såsen med Maizena.
- Servera med ris och kanske kokt färsk lök.
Inspirerat av KF Provkök.
Kommentera