Om tycke och smak bör man ej tvista

Tabbouleh

4 portioner

3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
1 hackad vitlöksklyfta
1 tärnad paprika
1 tärnad gruka
3 tärnade tomater
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
2,5 msk olivolja
0,5 citron, pressad saft
2 krm salt (efter smak)

  1. Koka bulguren i vatten enligt anvisning på förpackningen, men lägg buljongtärning och vitlök i vattnet. Låt bulguren kallna och rör luftig.
  2. Blanda i grönsaker och kryddgrönt. Rör ner olja och citronsaft. Smaka av med salt.

Tack Coop för receptet!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: